Reisdocumenten

De procedure voor het verkrijgen van het paspoort is persoonlijk. De Ecuadoraanse burger moet zijn paspoort online aanvragen en vervolgens het consulaat van Ecuador in Den Haag, Nederland, benaderen om een foto te maken.

* Kosten: € 90 euro. (alleen bankoverschrijving)

* Levertijd paspoort, 6 weken.

Belangrijk: vanaf 15 juni 2021 worden alleen nog elektronische paspoorten uitgegeven. Om dezelfde reden moet de aanvrager twee keer naar het consulaat in Den Haag gaan.

De eerste keer, na validatie en om uw foto te maken, en de tweede keer voor het ophalen en activeren van het paspoort met de biometrische gegevens van de aanvrager.

Let op: De derde verlenging van een paspoort van dezelfde persoon, binnen 12 maanden kost 240 euro, de kosten zijn inclusief een  boete van 150 USD.

ALGEMENE VEREISTEN:

Voordat u uw paspoort online aanvraagt, moet u een digitale kopie hebben van de eerste pagina met de persoonlijke gegevens van uw paspoort (of een verklaring in geval van diefstal of verlies) en een verificatiefoto. VOORBEELD.

VOLWASSENEN

Presenteer jezelf met je paspoort bij het consulaat. In het geval dat het paspoort is gestolen, moet een klacht worden ingediend bij de politie samen met een kopie van een Ecuadoraans identiteitsbewijs met foto. Indien aangifte bij de politie niet mogelijk is, wordt op het consulaat een verklaring opgemaakt (kosten € 25 euro).

MINDERJARIGEN

Minderjarigen hebben toestemming en aanwezigheid van beide ouders op het consulaat nodig om het paspoort te verkrijgen. Indien een ouder niet aanwezig kan zijn op het consulaat, is een volmacht nodig. Als de verblijfplaats van ouder niet bekend is, een gezagsregister uitgegeven van  jeugdrechter is vereist. Deze procedure wordt uitgevoerd in Ecuador.

Eerste paspoort aanvraag voor kinderen geboren buiten Ecuador, moet er een Ecuadoraanse geboorteaangifte worden ingediend.

Stuur de gescande vereisten naar de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende gegevens