CONSULAIRE AFDELING VAN DE AMBASSADE VAN ECUADOR IN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN

De consulaire afdeling heeft tot doel de aanvragen te coördineren van Ecuadoraanse burgers in het buitenland en buitenlanders met belangen in het land, die verband houden met burgerdiensten zoals paspoortuitgifte, burgerlijke stand, notariële akten, apostilles en consulaire registratie.

 

Gebruik het menu aan uw linkerzijde om de gewenste consulaire dienst te selecteren.

 

CONSULAIRE KOSTEN

[Bijgewerkt op 15 april 2021]

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft, in overeenstemming met de bepalingen van de organieke wet op de menselijke mobiliteit en de wet op de consulaire rechten, en met het gunstige rapport van het ministerie van Economische Zaken en Financiën, het nieuwe consulaire en diplomatieke tarief uitgevaardigd — via ministeriële overeenkomst 0000036, van 15 april 2021—. Het nieuwe tarief bevat de waarden die gebruikers moeten betalen voor de dienstverlening van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Menselijke Mobiliteit in de zonale coördinatie -op nationaal niveau-, en op de consulaten -op internationaal niveau-.

 

 

Met dit precedent voldoet het ministerie van Buitenlandse Zaken aan het informeren van het publiek dat:

 

1. De kosten voor notariële akten in het buitenland zijn geactualiseerd, gelijkgesteld aan het besluit van de Raad voor de Rechtspraak 010-2015 van 29 januari 2015, waarin de tarieven van notariële akten in het land worden vastgesteld.

 

2. De handelingen van de burgerlijke stand die worden uitgevoerd in de consulaire kantoren van Ecuador in het buitenland, worden geleverd door de uitdrukkelijke delegatie van de Algemene Directie van de Burgerlijke Stand, Identificatie en Cedulatie, bijgevolg is het deze entiteit die de waarden vaststelt die moeten worden geïnd voor verleende diensten.

 

3. Met betrekking tot de waarde van het elektronische paspoort is het belangrijk om aan te geven dat het werd gelijkgesteld met de kosten van dit document in Ecuador, vastgesteld door de Algemene Directie Burgerlijke Stand, Identificatie en Cedulatie.

 

Het elektronische paspoort heeft de volgende voordelen voor gebruikers:

 

a) de geldigheidsduur is langer in vergelijking met het mechanische paspoort, namelijk 10 jaar in plaats van zes; die bijdraagt aan de mobiliteit van Ecuadoraanse burgers in het buitenland en aan een adequate uitoefening van hun rechten en plichten.

 

b) Het heeft een ingebouwde elektronische leeschip die de veiligheid en kwaliteit van het document verbetert, en dus voldoet aan de internationale normen die zijn vastgesteld door de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO), door de mogelijkheden van vervalsing en vervalsing te verminderen, evenals de identiteit diefstal van de paspoorthouder.

 

c) De verificatie van de informatie van de drager, door het lezen van de chip, is snel, wat de doorvoer door de internationale migratiecontrolepunten (lucht, zee en land) vergemakkelijkt.

 

d) Garandeert de identiteit van de gebruiker, door de validatie van vingerafdrukken, foto en handtekening in het uitgifteproces.

 

e) Het elektronische paspoort is een stap voorwaarts ten opzichte van machineleesbare paspoorten, is wereldwijd geldig en is betrouwbaarder.

 

Aangezien de Ecuadoraanse gemeenschap in het buitenland niet zonder dit document kan — zolang het proces van implementatie van de elektronische paspoortservice duurt — zal de levering van machineleesbare paspoorten worden voortgezet.

 

Machineleesbare paspoorten blijven geldig tot hun vervaldatum.

 

MINISTERILE OVEREENKOMST NR. 0000036

 

PAGINA'S MET HET NIEUWE TARIEF

Reisdocumenten

De procedure voor het verkrijgen van het paspoort is persoonlijk. De Ecuadoraanse burger moet zijn paspoort online aanvragen en vervolgens het consulaat van Ecuador in Den Haag, Nederland, benaderen om een foto te maken.

* Kosten: € 90 euro. (alleen bankoverschrijving)

* Levertijd paspoort, 6 weken.

Belangrijk: vanaf 15 juni 2021 worden alleen nog elektronische paspoorten uitgegeven. Om dezelfde reden moet de aanvrager twee keer naar het consulaat in Den Haag gaan.

De eerste keer, na validatie en om uw foto te maken, en de tweede keer voor het ophalen en activeren van het paspoort met de biometrische gegevens van de aanvrager.

Let op: De derde verlenging van een paspoort van dezelfde persoon, binnen 12 maanden kost 240 euro, de kosten zijn inclusief een  boete van 150 USD.

ALGEMENE VEREISTEN:

Voordat u uw paspoort online aanvraagt, moet u een digitale kopie hebben van de eerste pagina met de persoonlijke gegevens van uw paspoort (of een verklaring in geval van diefstal of verlies) en een verificatiefoto. VOORBEELD.

VOLWASSENEN

Presenteer jezelf met je paspoort bij het consulaat. In het geval dat het paspoort is gestolen, moet een klacht worden ingediend bij de politie samen met een kopie van een Ecuadoraans identiteitsbewijs met foto. Indien aangifte bij de politie niet mogelijk is, wordt op het consulaat een verklaring opgemaakt (kosten € 25 euro).

MINDERJARIGEN

Minderjarigen hebben toestemming en aanwezigheid van beide ouders op het consulaat nodig om het paspoort te verkrijgen. Indien een ouder niet aanwezig kan zijn op het consulaat, is een volmacht nodig. Als de verblijfplaats van ouder niet bekend is, een gezagsregister uitgegeven van  jeugdrechter is vereist. Deze procedure wordt uitgevoerd in Ecuador.

Eerste paspoort aanvraag voor kinderen geboren buiten Ecuador, moet er een Ecuadoraanse geboorteaangifte worden ingediend.

Stuur de gescande vereisten naar de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Visa

Algemene informatie

Nederlandse staatsburgers hebben om toeristische redenen GEEN visum nodig om Ecuador binnen te komen; ze kunnen maximaal 90 dagen binnen een chronologisch jaar blijven, gerekend vanaf hun eerste binnenkomst in het land.


Speciaal regime

Burgers van Afghanistan, Albanië, Angola, Bangladesh, Kameroen, Tsjaad, Ivoorkust, Cuba, Egypte, Eritrea, Ethiopië, de Filippijnen, Gambia, Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, Haïti, Kenia, Kirgizië, India, Irak, Iran, Libië, Mali, Mauritanië, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Nepal, Democratische Republiek Congo, Republiek Congo, Democratische Volksrepubliek Korea, Senegal, Sierra Leone, Syrië, Sri Lanka, Somalië, Soedan, Zuid-Soedan, Tadzjikistan, Oezbekistan, Venezuela, Vietnam en Jemen hebben om toeristische redenen een visum nodig om Ecuador binnen te komen.

Haïtiaanse staatsburgers moeten een toeristenregistratie voltooien als voorafgaande stap om Ecuador binnen te komen.


De vereisten voor het tijdelijke visum kunt u vinden
hier

 

Visa voor tijdelijk verblijf en permanent verblijf

De vereisten voor visa voor tijdelijk verblijf en permanent verblijf zijn beschikbaar
hier

Stuur de gescande vereisten naar de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende gegevens